YRITYS

Tarjoamme palveluitamme korkeimmalla laatu- ja toimitusvarmuustasolla

juuret syvällä 1970 -luvulla -Eka-Sorvaus Oy

”EKA-SORVAUKSEN JUURET OVAT SYVÄLLÄ 70 -LUVULLA.”


Eka-Sorvaus Oy on varma valinta, kun tarvitset kokonaisvaltaista koneistus- ja kokoonpanopalvelua. Panostamme alan osaamiseen sekä tuotantolaitteisiin.

Asiakkaamme ovat korkeaa laatua ja täsmällisiä toimituksia arvostavat mekaanisten laitteiden kansainväliset valmistajat.

Toimintamallimme:
Olemme enemmän kuin alihankkija ja tavoitteemme on olla asiakkaillemme pitkäaikainen kumppani sekä ykkösvaihtoehto. Päämääränämme on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa jokaisessa vaiheessa aina tuotekehityksestä valmiisiin toimituskokonaisuuksiin saakka.

Arvomme ja vaatimuksemme:
• asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
• täsmällinen toimintatapa
• teknologian hyödyntäminen
• vahva ammattitaito kaikilla osa-alueilla
• vahva yhteistyöverkosto


HISTORIA

Eka-Sorvaus Oy perustettiin Nivalaan vuonna 1978 ja yritystoiminta alkoi hyvin vaatimattomasti autotallista. Perustamissyynä oli tuolloin Suomessa vallinnut lama ja tällä tavoin yrittäjä sai työllistettyä itsensä.

Palvelut keskittyivät koneistuspalveluihin manuaalisorvaukseen, -jyrsintään ja -hitsauksiin. Asiakaskunta jakautui tuolloin kolmeen sektoriin ja suurimpana yksittäisenä asiakkaana oli Outokummun Hituran kaivos Nivalassa. Toisena sektorina oli paikallisten maatilojen kunnossapito ja kolmantena sektorina paikallisten yrityksien kunnossapito.

Toiminnan kasvaessa vuonna 1985 yritys siirtyi isoimpiin tiloihin Nivalan teollisuuskylään, työntekijämäärän ollessa tuolloin kolme ja seitsemän vuotta myöhemmin siirryttiin taas isompiin tiloihin työntekijöiden lukumäärän ollessa jo kuusi.

Nykyisin Eka-Sorvaus Oy työllistää 12 – 14 metallialan ammattilaista. Yrityksen nykyisissä toimitiloissa Nivalan teollisuuskylässä on tuotanto- ja varastotilaa käytettävissä n. 1 500 m2.